Cum fac o investiție imobiliară bună?
Ce proprietate îmi recomandați să achiziționez?
Cât valorează acum casa mea, apartamentul meu, hala mea industrială?

Sunt câteva din întrebarile ce-mi sunt adresate frecvent, motiv pentru care am să enumăr mai jos câteva din principiile evaluării proprietăților imobiliare.

Cererea şi oferta.

Valoarea de piaţă a unei proprietăţi imobiliare este determinată de interacţiunea dintre cererea şi oferta existente la data evaluării. Acestea variază în timp ducând astfel la fluctuaţii ale preţului şi valorii. Competiţia şi interacţiunea între cumpărători, vânzători, antreprenori şi alţi participanţi pe piaţa imobiliară susţin preţurile şi valoarea proprietăţilor.

Substituţia.

Un cumpărător raţional nu va plăti mai mult pentru o proprietate decât costul de achiziţie a unei alte proprietăţi cu aceleaşi caracteristici.

Anticiparea.

Valoarea de piaţă este egală cu valoarea actualizată a câştigurilor sau satisfacţiilor viitoare generate de proprietate, aşa cum sunt percepute de vânzătorii şi cumpărătorii tipici.

Conformitatea.

O proprietate imobiliară atinge valoarea maximă când este amplasată într-un mediu coerent fizic, economic şi social sau de utilizarea compatibilă şi armonioasă a terenului.

Cea mai bună utilizare.

În scopul evaluării pe piaţă, proprietatea ar trebui evaluată în ipoteza celei mai bune utilizări (utilizarea trebuie să fie adecvată, legală, fizic posibilă, financiar fezabilă şi să conducă la maximizarea valorii)

#Cumfacoinvestițieimobiliarăbună #Ceproprietateîmirecomandațisăachiziționez #Câtvaloreazăacumcasamea

Pentru mai multe articole din această categorie click aici.
Vizionați videoclipuri despre proprietăți pe canalul nostru de YouTube: https://www.youtube.com/channel/AcasaArad